torsdag den 19. juni 2014

SKØN // HYLDEBLOMSTSAFT

Selvom dette ikke er en madblog er det vel stadig tilladt at dele en opskrift i ny og næ? 
Det mener jeg i hvert fald - derfor giver jeg jer nu opskriften på den skønneste hyldeblomstsaft, uhm, uhm og 3 gange "uhm". Den smager himmelsk!
Enjoy! 

Det skal bruges 
45 blomsterskærme ((husk; at klippe stilkene af blomsterne, jo mere stilk, desto mere bitterhed. Og INGEN kan lide en bitter hyldeblomstsaft, vel ?? )) 
3 citroner ((hvis der er meget hvidt på citronerne, så skær det fra, ellers kan saften blive bitter... )) 
2-3 spsk. citronsyre 
2 kg. alm sukker (smager altså en del bedre til hyldeblomstsaft end rørsukker (!))
2 liter vand

Fremgangsmåde
1. Hyldeblomster findes og klippes dernæst

2. Når du kommer hjem klippes stilkene af og blomsterne klippes ned i en gryde. 

3. Derefter hældes sukker, citronsyre, citroner skåret i skiver og kogende vand over blomsterne.
4. Rør i blandingen og sæt tilsidst på køl (om det er et køleskab, et køligt rum el. lignende er underordnet) i 3 dage. 

5. Efter tre dage på køl skal saften filtreres. Dette gøres ved at hælde saften gennem en si. Derefter fordeles saften i diverse flasker/emballager. 

God fornøjelse !

// Anne-Sofie 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar