Selvom dette ikke er en madblog er det vel stadig tilladt at dele en opskrift i ny og næ?
Det mener jeg i hvert fald - derfor giver jeg jer nu opskriften på den skønneste hyldeblomstsaft, uhm, uhm og 3 gange "uhm". Den smager himmelsk!
Enjoy!
Det skal bruges
45 blomsterskærme ((husk; at klippe stilkene af blomsterne, jo mere stilk, desto mere bitterhed. Og INGEN kan lide en bitter hyldeblomstsaft, vel ?? ))
3 citroner ((hvis der er meget hvidt på citronerne, så skær det fra, ellers kan saften blive bitter... ))
2-3 spsk. citronsyre
2 kg. alm sukker (smager altså en del bedre til hyldeblomstsaft end rørsukker (!))
2 liter vand
Fremgangsmåde
1. Hyldeblomster findes og klippes dernæst
Fremgangsmåde
1. Hyldeblomster findes og klippes dernæst
2. Når du kommer hjem klippes stilkene af og blomsterne klippes ned i en gryde.
3. Derefter hældes sukker, citronsyre, citroner skåret i skiver og kogende vand over blomsterne.
4. Rør i blandingen og sæt tilsidst på køl (om det er et køleskab, et køligt rum el. lignende er underordnet) i 3 dage.
5. Efter tre dage på køl skal saften filtreres. Dette gøres ved at hælde saften gennem en si. Derefter fordeles saften i diverse flasker/emballager.
God fornøjelse !
// Anne-Sofie
Ingen kommentarer:
Send en kommentar